Kvinna i lockigt hår och med glasögon.

Finansborgarrådet Karin Wanngård har tagit del av de artiklar som Nyhetsbyrån Järva har publicerat om problemen inom förskolan i Rinkeby-Kista.
– Ja, det har jag gjort och det är ett arbete som pågår.

Karin Wanngård säger att hon också har talat med stadsdelsdirektören Toni Mellblom om läget och att hon uppskattar att problemen uppmärksammats.
– Jag är ganska nöjd med att detta har kommit upp nu. Jag har förstått att det här har pågått i flera år och vi har inte hört det i den här utsträckningen tidigare. Så jag ser det som om förhoppningen är stor att vi kommer att lösa det här problemet och mitt tydliga budskap är – det här ska lösas.

Förskolelärarna föreslår att en haverikommission tillsätts, vad tror du om det?

Annons:
Annons:

– Hur man praktiskt genomför det är ju en fråga främst för stadsdelsorganisationen. Men jag har varit väldigt, väldigt tydlig med att det här ska lösas och att föräldrarnas förtroende för förskolan ska upprättas igen.

Det finns ett utbrett missnöje både bland föräldrar och personal med barnens mat

Samtidigt som Nyhetsbyrån Järva skrev om situationen i förskolan, så fick kockarna i Rinkeby-Kista stadens pris Framsteget 2022. Men det finns ett utbrett missnöje både bland föräldrar och personal just med barnens mat. Anledningen är att flera förskolor blivit av med sina kök och maten lagas mera centralt. Maten transporteras runt, kommer för tidigt eller för sent, och blir svår att hålla varm. Förutom kritik mot själva maten, så har de centrala köken fört med sig andra förändringar. Till exempel så kan barnen på förskolorna utan kök inte längre vara med och baka.

Karin Wanngård ser bister ut när hon hör detta.
– Ja, det är ju tråkigt att de inte har reagerat och agerat tidigare. Men vi kommer att ta tag i problemen.

Personalen har reagerat och protesterat, de fackliga företrädarna likaså. Men när de som fortfarande är yrkesverksamma väljer att vara anonyma, visar inte det hur lågt det är i tak i stadens verksamhet?

Nu svarar Karin Wanngård med skärpa:
– Men det ledarskapet står inte jag för. Det är ett nytt ledarskap i staden, nu ska de träda fram. tvärtom, vi uppmanar både medarbetare och föräldrar. Vi vill ha sådana här besked, här funkar det inte, kom och gör något åt situationen. Det är en fruktansvärd bild att de inte vågar träda fram.

Kerstin Gustafsson Figueroa


Läs mer om förskolan i Rinkeby-Kista:

Print Friendly, PDF & Email