I måndags träffade en grupp föräldrar stadsdelsdirektören Toni Mellblom och förskoleverksamhetens avdelningschef Kim Lagerquist.
– Mötet var ett fiasko, det kändes som ett hån, säger en av föräldrarna, Shukri Ali.

Till det senaste mötet i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd kom många föräldrar som har sina barn i förskolan i stadsdelen. De vittnade om personalbrist, respektlöst bemötande och bristande barntillsyn. Under sammanträdet sade Toni Mellblom att de måste träffas för att diskutera problemen, och mötet ägde rum i måndags

Annons:

– Vi var ungefär tio stycken som representerade alla föräldrar. Stadsdelsdirektören hade lovat oss handling, men han pratade endast om ”se framåt” och om förbättringar som Kim Lagerquist skulle göra. Vi har inget som helst förtroende för henne eller hennes rektorer.

Till slut lämnade vi mötet i protest

Shukri Ali, som har barn på förskolan Regnbågen i Rinkeby i sedan flera år tillbaka, är mycket besviken på mötet.
– De fick höra vad vi har upplevt, men de lyssnade inte på oss. Vi har varit väldigt tydliga, vi vill att avdelningschefen ska gå. Till slut lämnade vi mötet i protest.

Under de senaste dagarna har Shukri Ali kontaktats av många oroliga föräldrar.
– Det är otroligt många som hör av sig. De har sina barn i stadsdelens förskolor; i Rinkeby, Husby, Kista och Akalla. Vi ska gemensamt göra en anmälan till Skolinspektionen och Utbildningsnämnden.

Dessutom planerar de ett möte för alla föräldrar med barn i förskolan i hela stadsdelen.

Kerstin Gustafsson Figueroa


Läs mer om förskolan i Rinkeby-Kista:

Print Friendly, PDF & Email