fotbollsspelare i närkamp på en konstgräsplan.

Igår kväll tränade Rinkeby United FC i inomhushallen i Spånga. Första fotbollsträningen för laget, som för första gången spelar i division 3 denna säsong.
– Det känns bra att vara igång, säger lagets tränare, George Moussally.

Träningsmatchen pågår för fullt på konstgräsplanen. Det står 1-1.
– Nästa mål vinner, skriker en av de assisterande tränarna från sidlinjen.

Några nya spelare i laget?
– Nej, inga nya än, men det kommer. Fyra, fem nya spelare kommer, säger George Moussally.
Han har stora förväntningar inför den kommande säsongen.
– Vi kommer att gå upp till division 2, annars är det ingen idé att träna. Vi har ett bra lag och vi kommer att bli bättre.

Annons:
Annons:

Med på planen denna kväll finns lagets ordinarie uppställning och några spelare från lägre divisioner. Även Bojan Djordjic spelar med, han fortsätter som en av tränarna i laget.

– Förra säsongen började vi träna i slutet av mars, två veckor före premiären. Nu tränar vi två och en halv månad innan serien drar igång, det gör stor skillnad, säger George Moussally.

Förvaltningen har brustit i sin hantering av planbokning

Länge var det dock oklart var laget skulle träna under försäsongen. Rinkeby United fick inga träningstider någonstans, fast de hade ansökt enligt konstens alla regler.
– Förvaltningen har brustit i sin hantering av planbokning, som vanligt, säger Hazem Achkoudir, styrelsemedlem i Rinkeby United.

Rinkeby United har funnits som lag i över tio år, och har enligt egen utsago aldrig fått en krona från stadsdelen. Men nu hade Hazem och några ur lagets styrelse ett möte med förvaltningen för att reda ut problemen.
– Inte förrän igår blev det klart. Nu har vi i alla fall fått den här tiden två kvällar i veckan hela mars ut.

När vi står och pratar springer målvakten förbi och hälsar.
– Det är George Shabo, en Rinkeby-legend. Honom kommer ni se mycket av i teveserien som kommer snart, säger Hazem Achkoudir.

Senare i vår kommer dokumentärserien om Rinkeby United FC att sändas i Tv4.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email