Hela laget med familjer och en del fans tillsammans efter segern i matchen.

Rinkeby United gjorde det! Efter en dramatisk inledning på matchen lyckades Rinkeby United besegra Sundbybergs IK och därmed bli klara för spel i division 3 nästa säsong.

Under söndagseftermiddagen samlades cirka 1500 personer på Sundbybergs IP för att se den sista och avgörande kvalomgången till fotbollens divison 3. Det var hemmalaget Sundbyberg IK som tog emot gästande Rinkeby United FC.

Lagets storstjärna Stefan Silva blir utvisad redan i den 12:e minuten

Annons:

Det såg ut att bli en mardrömsstart för Rinkeby United där lagets storstjärna Stefan Silva blir utvisad redan i den 12:e minuten i en mycket omdiskuterad frisparkssituation.

Sundbyberg IK skapar inte särskilt många målchanser, men har inledningsvis ett stort bollinnehav. Rinkebys ”Lefty” lyckas erövra bollen och sätter igång ett anfall och kommer fram till ett bra avslut på mål som går in. 0-1 till Rinkeby United i den 26:e minuten, vilket gör att de i det läget var klara för avancemang till divison 3.

I den andra halvleken försöker Sundbyberg IK att trycka på framåt för att skapa en kvittering, men både avsluten och inläggen blir blockade av Rinkeby Uniteds spelare.

Parallellt med matchen på Sundbybergs IP spelar Levide IF mot Sunnersta AIF

Parallellt med matchen på Sundbybergs IP spelar Levide IF mot Sunnersta AIF på Levide IP. Sunnersta har lyckats göra tre mål mot hemmalaget, vilket betyder att Sunnersta i det läget har bättre målskillnad än Rinkeby United och leder kvalgruppen.

Det innebar att Rinkeby behöver göra ett till mål för att säkra sin plats till divison 3.

I slutet av andra halvlek så gör Rinkeby United, som tappert spelar med en man mindre, några offensiva förändringar i hopp om att försöka jaga ett mål till.

I den 90:e minuten lyckas Rinkebys mittfältare dribbla sig förbi

I slutminutrarna försöker Rinkeby United komma högt upp på Sundbyberg IK:s planhalva för att skapa målchanser. Och i den 90:e minuten lyckas Rinkebys mittfältare Boda Ayari dribbla sig förbi två Sundbybergsspelare och sedan gå på ett avslut. Bollen går in i det bortre hörnet av målet, 2-0 till Rinkeby United!

I det läget är Rinkeby United några få minuter ifrån att säkra sin plats till divison 3. Det är nervöst och spänt både på planen och läktaren. Men publiken fortsatte att heja fram Rinkeby United.

I den 97:e minuten sätter domaren visselpipan i munnen och blåser av matchen. Därmed var det klart att Rinkeby United FC är klara för divison 3 spel nästa säsong.