Just nu pågår inspelningen av den TV-serie som kommer att handla om fotbollslaget Rinkeby United. 
 – Men det kommer även vara en berättelse om Rinkeby och om sportens kraft, säger Martin Roeck Hansen, regissören bakom projektet. 

Under våren spelas den TV-serie in som kommer att handla om Rinkeby United. Serien utspelar sig över sex avsnitt, där man får följa spelare och tränare både på och utanför planen. Premiären förväntas sändas på TV4 någon gång nästa år. 

 – I varje avsnitt kommer vi att fokusera lite mer ingående på ungefär två personer. Vi följer dem privat och i vardagen, det kan vara när de går till frisören eller på fest. Alla gör olika saker, vissa gillar att sitta och hänga på ett kafé en hel dag medan vissa andra driver företag. De är driftiga, de flesta jobbar som stödpersoner och med ungdomar. Det säger något om laget, säger regissören Martin Roeck Hansen. 

Vi vill visa alla de positiva krafterna i förorten

Han berättar att idén kom från ett möte hans kollega hade med den före detta tränaren Bojan Djordjic. 

 – I media är bilden av förorten idag väldigt obalanserad. Mycket som skrivs och filmas härifrån, i områden som Rinkeby, handlar om våld och problem. Vad vi vill göra är att belysa den andra sidan, visa alla de positiva krafterna i förorten och hur stark viljan är att spela fotboll, säger Martin Roeck Hansen. 

Rinkeby United betalar i dagsläget mycket av verksamheten från egen ficka. Tränaren George driver exempelvis ett kafé på Kungsholmen under dagarna. Trots det är det väldigt många som engagerar sig i laget. Det märktes inte minst vid derbyt på Knutby IP den 25 maj då Rinkeby United mötte Som United och hundratals personer från området kom för att heja.  

 – Om idrottsföreningar i Sverige fick mer hjälp skulle det kanske finnas fler ungdomslag med ungdomar som tränar. Som United har exempelvis ungdomsverksamhet, det ger ju en möjlighet för unga att ha något att göra, säger Martin Roeck Hansen. 

Tim Waage
Efter segern i derbyt mot Som United.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: