Människor protesterar på Husby torg i kylan.
Arkivbild från protest 2022.

I ett särskilt uttalande går Ort till ort Husby till försvar mot Victoriahems kritik på deras öppna brev. Föreningen, som bland annat driver hyresgästers rättigheter lokalt, går i texten igenom ett flertal punkter där de anser att Victoriahem har fel.

De ifrågasätter bland annat hyresbolagets ”stora investeringar” med exempel på att de fixat fallfärdiga fönsterramar och trasiga portar. Under olika rubriker argumenterar de för varför de exempelvis inte tjänar stora pengar på att folk blir medlemmar hos dem, att de tagit hjälp av sakkunniga för att besiktiga hyreshusen i Husby och att i de hus som ”totalrenoverats” av Victoriahem har materialen varit så dåliga att de ”ramlat sönder” på kort tid.

Beträffande fukt och dålig ventilation i vissa lägenheter hänvisar Ort till ort till Miljöförvaltningens bostadsinspektion riktad mot Victoriahem i bland annat Husby (ärende 2023–4800).

Annons:

De svarar också på vad de tycker om den ”dialog” som Victoriahem påsåtår att de haft med hyresgäster. De menar att de samlat ”en liten grupp kända pensionärer som ni alltid stödjer er på” och som Victoriahem tycker “representerar” hyresgästerna, vilket Ort till ort har en annan bild av.

Att Victoriahem på olika sätt verkar framhäva sig själva utan att på andra sätt vara transparenta med omdömet från hyresgäster är en annan sak de framför synpunkter på. Ett exempel är hur de ej redovisar sin serviceindex.

Ort till ort hävdar också i sitt uttalande att vissa protester, som att använda sig av blockad (något Victoriahem kritiserat), inte i sig är något olagligt.

Ta del av hela Ort till orts utlåtande här.

Print Friendly, PDF & Email