fyra killarpå rad framför Husbys tunnelbana
Abdurakhmon Abdurakhimov, Mukhtar Abdulle, Abderrahman Balsamo och Robiel Tesfamariam. Bild: Upprustningen SC

Idrottsföreningen Total Sports Club i Husby har anslutit sig till Upprustningen och bytt namn till Upprustningen SC. Det tillkännagavs nyligen i ett inlägg på Instagram.

Föreningen består av fantastiskt bra individer med bra visioner relaterade till idrott- och hälsa i förorter. Vi välkomnar Total Sports Club med öppna armar och tackar de för deras initiativ till att bli en del av Upprustningen. Med detta sagt kommer Upprustningen nu i gång med idrottsverksamheter, en fråga av yttersta vikt och en fråga vi väntat länge med att komma igång med”, löd en del av inlägget.

Abdurakhmon Abdurakhimov, ordförande i före detta Total Sports Club och vice ordförande i Upprustningen SC, hur kommer det sig att ni gått ihop?
– Vi har sett stort intresse bland unga i området, som saknar kampsport. Upprustningen har väldigt bra kontakt med ungdomarna, så att samarbeta med dem är en stor grej, säger Abdurakhmon Abdurakhimov per telefon.

Annons:

Han berättar att det hela började med att de i Total Sports Club visade intresse för att samarbeta med Upprustningen och tog initiativ till ett möte. Där föreslogs att de skulle gå ihop, men de insåg snart att det inte var möjligt eftersom de var en idrottsförening. Nu har de alltså gått in under Upprustningen genom att byta namn.

Planen är att utvidga med fler sporter

Varför har ni just brottning?
– Just nu har vi Freestyle-brottning eftersom vi har sett stort intresse för det. Om du söker på nätet ser du att brottning är väldigt brett, en av de bästa sporterna för kroppen.

Vilken är målgruppen för Upprustningen SC? Hur många har ni som tränar hos er?
– Vår största målgrupp är ungdomar och barn, men vi vill gärna ta emot vuxna också. Det är ungefär 20 personer per vecka som tränar hos oss.

Vad hoppas ni att samarbetet ska betyda?
– Att vi kan hjälpa föreningen att möta den sportiga sidan, att Upprustningen kan berätta för ungdomar de möter när de är ute att vi finns.

Soar Ali, ordförande i Upprustningen, hur kommer det sig att ni gått ihop med Total Sports Club?
– Vi i Upprustningen har ju bland annat fokus på hälsa och båda föreningarna är redan engagerade i Husby. De föreslog att gå in under oss och det var väldigt ödmjukt av dem.

Varför satsar ni just på brottning (det ser ut så på loggan)?
– Just nu är det brottning, men planen är att utvidga med fler sporter. Allt som berör frågorna idrott och hälsa. Det här var ett första steg, säger Soar Ali till Nyhetsbyrån Järva.

På den här sidan finns mer uppgifter om träning hos Upprustningen SC.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email