Ytterligare en anställd på Medborgarkontoret i Rinkeby-Kista har slutat. Nu har tio personer, sju av dem mångåriga medarbetare, slutat under kort tid.
– Sedan enhetschefen anställdes 2020 har hela verksamheten rasat.

Missnöjet med ledningen för medborgarkontoren i Rinkeby-Kista är känt sedan länge. Föräldrar har skrivit till redaktionen och berättat om nedlåtande behandling och direkt rasistiska påhopp. De senaste två årens medarbetarenkäter har visat uteslutande röda siffror och nu har snart halva personalstyrkan sagt upp sig. Personen som kontaktar Nyhetsbyrån Järva är den senaste i raden, och hen föredrar att vara anonym.

– Vi är sju personer som har arbetat länge, som alla har slutat. Ytterligare tre personer, som inte har arbetat så länge, valde att sluta på grund av ledningen. Jag talar för oss alla. Chefen ser ner på människor, både dem som besöker medborgarkontoret och de anställda.

Annons:

Över 100 underskrifter som protesterade mot diskriminerande behandling

Redan 2020, ganska snart efter att den nya chefen hade tillträtt, skickades en lista in till förvaltningen med över 100 underskrifter som protesterade mot diskriminerande behandling av invånarna. Vi har fått uppgifter om att invånare har lämnat in klagomål, som ”försvinner” och inte tas på allvar. En annan före detta anställd säger att chefen ”med järnhand sänkt arbetsmiljön ner till botten”.

– Chefen har öppet uttryckt att hon ”inte litar” på sin personal. Den som opponerar sig får ingen löneförhöjning. Hon anställer en biträdande chef som börjar bråka med alla omedelbart. Han skrämmer folk. Jag har haft många chefer, men aldrig så bisarra chefer som på medborgarkontoret.

Avdelningschefen Adrian Göransson, med ansvar för medborgarkontoren i Rinkeby-Kista, svarade tidigare på kritiken att han har fullt förtroende för enhetschefen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Öppet möte om medborgarkontoren hålls onsdagen den 30 november i Rinkeby Folkets Hus, kl. 17.00.
Print Friendly, PDF & Email