På väg till vattengympan på Solna/Sumpans Rehab upptäcker jag en gaffeltruck och en bil med text UTOMHUSGYM alldeles utanför den gamla försummade dagistomten rakt under våra balkonger.

Med det senaste illasinnade anslaget mot vår närmiljö, då det skulle byggas padelbanor rakt utanför våra sovrum, i minnet blir jag misstänksam. Det hotet lyckades vi avstyra.  Men är det nu någon ny störande jätteanläggning på gång!  

Hemkommen upptäcker jag att det redan installerats ett litet gym nere vid tennisplan vid Husby gård. Nära men på behörigt avstånd från närmaste bostäder – inte för att några gymmande grannar torde var störande, men ändå.

Annons:
Annons:

Maskinerna ska vara väck redan den 31 maj

En inspektion visar att de finska maskinerna är ställbara så både klena åldringar och kralliga yngre förmågor lär kunna bygga upp sin fysik. Här har någon tänkt till; den lilla anläggningen fyller säkert ett behov och torde kunna komma att utnyttjas.

Men så kollar man skylten och det visar sig att maskinerna ska vara väck redan den 31 maj. Det är en studie i samarbete med stadsdelsförvaltningen, och man kan lämna synpunkter om man skannar en skylt vid gymmet! Kanske vore en bra idé att permanenta försöket.

Vad är detta? Gerillaodlingar?

På väg hem över den stora gräsmattan upptäcker vi snitt, skurna tvärsöver gräset. Och i skårorna har någon planterat vårblommor i små spirande rader. Vad är detta? Gerillaodlingar? Också ett trevligt initiativ. Men fåfängt, snart kommer den vrålande gräsklipparn att bullra fram över vegetationen ett par gånger i veckan. Det överlever inga blomster. Bättre hade varit att plantera på dagisgården – som några medborgare en gång föreslog – i avvaktan på att den förskola som är tänkt i detaljplanen byggs. 

Mats Leander  

Blommor som sticker upp en gräsmatta med löv.
Print Friendly, PDF & Email