Lite kaotisk bild från fotbollsplanen.

I andra omgången i Stockholmsfotbollens division 6 B tog RBK säsongens första seger. Matchen mot Bromma FK var spännande och resultatet böljade fram och tillbaka.

Efter en framgångsrik försäsong kom premiären borta mot IF Lokomotiv Blackeberg som en kall dusch där slutresultatet skrevs 3-1 till motståndarna. Besvikna, nedstämda men framförallt revanschsugna samlades vi återigen på träningarna tidigare i veckan med ett gemensamt ansvar och mål, att kamma hem samtliga pinnar och vinst mot FK Bromma – ett välbekant lag som vi ställts mot flera tillfällen tidigare.

Matchen inleddes nervöst en kylig fredagkväll på Ängby Södra BP 1 och det dröjde inte länge förrän motståndarlaget tog vara på en hög backlinje och rullade enkelt in första målet.

Annons:

RBK styrde och ställde i andra halvlek och kvitterade ännu en gång

Spelet rullade på med fortsatt press från vår sida som strax därefter ledde till att Challe tog vara på sin otroliga spänst och lämnade målvakten chanslös med en välplacerad nick, därmed 1-1. Kort före halvtidspaus dömde domaren märkligt nog straff, efter att två spelare kolliderat i samband med ett anfall. Straffet resulterade i mål, 2-1 till Bromma.

Snabbspolat framåt – vi styrde och ställde majoriteten av andra halvlek och kvitterade ännu en gång genom superdebutanten Challe. Efter att ha grävt in i det sista kom slutligen det matchvinnande målet genom ett kvickt framspel av Libax som för andra gången assisterade Khaliif, som i sin tur rullade enkelt in bollen i mål. Och därmed var matchen vunnen.

Säsongen är lång och har bara börjat. Häng med för redan nästa vecka väntar en ny kamp!

Yusuf Hussein, RBK
Bild: H1.vision

Matchen slutade 3-2 och målskyttar för RBK var Challe x2 och Khaliif x1.
RBK är en sammanslagning av BK Bussenhus och Atletico Rinkeby.

Elva män klädda i svart står som ett lag.
Print Friendly, PDF & Email