Alla kursdeltagare i Nyhetsbyrån Järvas kurs i praktisk journalistik på ABF Stockholm.

Tycker du om att skriva? Är du intresserad av vad som händer i samhället? Vill du lära dig journalistikens grunder? Nyhetsbyrån Järva håller för femte året i rad sin kurs på Kista folkhögskola.

Kursen är sedan 2019 ett samarbete mellan Nyhetsbyrån Järva och Kista folkhögskola och leds av Kerstin Gustafsson Figueroa. Studierna är på halvfart, det är 14 kurstillfällen, tisdagar 18-21. Kursstart 30 augusti.

Den här kursen lär dig grunderna i journalistik och ger dig verktygen att sortera i floden av information. Idag när “fake news” och “nättroll” kan avgöra viktiga beslut i samhället, är det desto viktigare att lära sig källkritik och nyhetsvärdering. Vi arbetar praktiskt och med fokus på skrivande journalistik. 

Under föregående kurser har vi haft flera intressanta föreläsare på kursen, så som Alexander Mahmoud, Philip O’Connor, Lotta Schüllerqvist och Martin Schibbye. I höst ska vi även försöka göra studiebesök, något som inte varit möjligt under pandemin.

Eftersom vi arbetar i Järva kom­mer vi även bevaka den lokala politiken, lära oss hur vi hittar beslutsfattare och andra aktörer i Hjulsta, Tensta, Rinkeby, Kis­ta, Husby och Akalla.

Under utbildningens gång finns möjlighet att få sina texter publicerade “på riktigt”i Nyhetsbyrån Järva. Det är inget krav, utan en möjlighet för den som kan och vill.

Läs mer om kursen och anmäl dig här.

2019
2020.
Alla tolv deltagare i kursen 2021.
2021
Första kursen hölls 2018 i Rinkeby Folkets Hus. Denna bild (och bilden överst) är på de allra första kursdeltagarna.
Print Friendly, PDF & Email