Barn i overall åker skridskor

Det är kö framför de små bodarna med skidor och skridskor. Ali Husnain från Rinkeby Run rör sig snabbt och vant och plockar fram skridskor till syskonen Elif, 7 och Mert, 5 som är är här tillsammans med sin farmor.
– De älskar att åka skridskor, vi var här igår också, säger hon.

Medan barnen provar ut rätt storlek, springer Ali fram till en kvinna som precis har åkt ett varv runt IP på längdskidor. Det är första gången hon står på skidor, och Ali ger henne ett par andra stavar.
– Det är viktigt att stavarna har rätt längd, så att man inte får ont, säger han.

ett barn på skidor får instruktioner av en ungdom i rinkeby run-jacka

I längdspåret är det många som åker, både riktigt vana åkare och de som aldrig har provat förut. Tolvåriga tvillingarna Elis och Sam har åkt en del, men de har med sig några vänner från Makedonien som aldrig har stått på skidor förut.
– Jag brukar ta med killarna och våra vänner för jag tycker själv att det är så roligt och jag vill gärna visa andra hur kul det är. Det är naturligt att gå just hit, jag växte upp i närheten, säger tvillingarnas pappa.

Annons:

 På den stora isbanan pågår en bandymatch, och på den lilla är det fullt av barn som åker skridskor. Elif och Mert har tagit en paus och sitter och äter korv.
– Vi har sovit över hos farmor i Tensta, för vi ville åka skridskor två dagar. Kolla vad jag har lärt mig, säger Elif och glider graciöst ut på isen. Lillebror skyndar sig att äta upp, och med en sorts krypteknik tar han sig ner från kanten och åker ifatt sin syster. De visar upp att de både kan åka snabbt och snurra, och glädjen går inte att missa.
– Jag går gärna hit så ofta de vill, det är fantastiskt att det finns utrustning att låna, och att det inte kostar någonting alls, säger farmor.


Annika Skarf

En vuxen och två barn står och tittar in i en bod full med skidor
En skylt med orden: Låna skidor och skridskor gratis 12-16
Print Friendly, PDF & Email