Allvarlig somalisk man.

På lördag är det dags igen för en föreningsmässa i Järva. Den här gången äger den rum i sporthallen i Ungdomens Hus i Rinkeby.
– Nu kan föreningarna träffa de organisationer, stiftelser och förvaltningar som har pengar att söka, säger Abdi Aziz Omar, civilsamhällesstrateg i Järva.

Abdi Aziz Omar har bott i Tensta sedan 1996 och varit aktiv i föreningslivet i många år.
– Jag vet vad föreningarna behöver. Det finns många organisationer och stiftelser med resurser, men de träffar vi sällan här ute i Järva. Nu kan föreningarna träffa dem på plats.

Det blir tillfälle att ställa frågor och nätverka

Annons:
Annons:

Mässan invigs 10.00 och det blir kortare anföranden av en del av utställarna. Sedan blir det tillfälle för föreningslivets representanter att ställa frågor och nätverka.
– Syftet är att på olika sätt stärka och utveckla civilsamhället. Flera studieförbund kommer också att närvara, de kan hjälpa föreningarna att söka pengar, säger Abdi Aziz Omar.

Även fastighetsbolagen och Järvas tre Folkets Hus-föreningar, som har lokaler att hyra ut, finns på plats.
– En ambition är att i framtiden ha en gemensam dag där lokala föreningar får presentera sin verksamhet samtidigt som vi bjuder in resursstarka organisationer och stiftelser.

I höstas anordnades den första mässan av det här slaget. Många aktiva i föreningar kom till Tensta träff för att se vilka möjligheter det finns att på olika sätt stärka sin föreningsverksamhet.
– Såvitt jag vet har tre större projekt fått finansiering efter den mässan, säger Abdi Aziz Omar.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Första föreningsmässan i Tensta träff i oktober 2022.
Print Friendly, PDF & Email