Ett kamerateam intervjuar Johan Pehrson.

SVT:s redaktion i Rinkeby har som ambition att rapportera om frågor som engagerar och påverkar Järvaborna, skriver Emanuel Silva i ett svar på Mårtens Westbergs insändare.

Vi har i en rad inslag berättat om hur samhällsservice försvunnit från området och hur människor har protesterat mot nedskärningar. Tensta träff och Tensta gymnasium har stått tomma sedan hösten 2019. Sedan dess har vi kontinuerligt rapporterat om turerna kring de tomma lokalerna. När arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) besökte renoveringen av Tensta gymnasium var det självklart för oss att ställa de frågor som Järvaborna vill och förtjänar att få svar på. 

Vad har rikspolitiken för ansvar för att samhällsservice försvinner i området?

Vad har rikspolitiken för ansvar för att samhällsservice försvinner i området och vad kan regeringen göra för att lösa problemet? Hur ser Johan Pehrson på att stora lokaler står helt tomma i ett område som Järva där efterfrågan på mer samhällsservice är stor?  

Det handlar inte om att välja bort glädje, det handlar om att ansvarsutkräva i viktiga frågor. Självklart ska SVT inte bara uppmärksamma problem och negativa nyheter. I vårt uppdrag ligger att problematisera och kontextualisera men också att lyfta positiva och konstruktiva nyheter. Ett exempel på en glad nyhet är vårt inslag om nya basketföreningen Shape i Rinkeby som riktar sig till mammor som vill träna. Eller inslaget om eleverna på Grindtorpsskolan i Alby som fick sina texter tolkade av en Dramatenskådis.  

SVT:s Järvaredaktion vänder inte ryggen mot glädjen. I stället uppmuntrar vi alla som har tips på positiva och konstruktiva nyheter att kontakta oss.

Emanuel Silva
Reporter Järvaredaktionen

Print Friendly, PDF & Email
Annons: