Bildmontage: Nyhetsbyrån Järva

Inga spikade planer än inför nästa vecka? Det finns fortfarande platser kvar på Rinkeby Runs fem små sportlovsläger på Spånga IP och i Hammarbybacken.

Måndags- och fredagskvällar har Rinkeby Run och slalomklubben SK United lärt nybörjare från Järva åka slalom i Hammarbybacken.

SK United startades 2016 av en liten grupp duktiga slalomtränare som tyckte det var synd att sporten var så dyr. Ett par slalomskidor kostar åtminstone sjutusen kronor, och pjäxorna lika mycket. Att åka lift kostar 250-300 kronor om dagen. När Rinkeby Run åker med SK United är allt gratis.

Annons:

– De är så fantastiskt snälla och ödmjuka, sade Tesfaalem Mebazen om tränarna efter att ha åkt slalom med sin dotter.

Det finns fortfarande gott om snö i Hammarbybacken och i skidspåret på Spånga IP. Det finns också platser kvar på Rinkeby Runs fem små sportlovsläger på Spånga IP och i Hammarbybacken tillsammans med meriterade tränare från slalomklubben SK United.

Både isen och skidspåren räcker hela sportlovet ut

– Både isen och skidspåren räcker hela sportlovet ut, sade Robin Persson, chef på Spånga IP, på fredagsförmiddagen.

De som har lärt sig åka slalom, längdskidor och skridskor kan sen delta i de flesta av Sveriges större vintersporter.

Skridsko är ju första steget till både ishockey, bandy, konståkning, hastighetsåkning och långfärdsskridsko på sjöar och i skärgården. Längdskidor det första steget för den som vill lära sig skidskytte, skidorientering, turåkning, randonné (att åka skidor uppför berg och sen ner igen), och förstås Sveriges mest ikoniska tävling alla kategorier: Vasaloppet.

Att lära sig åka skidor utför är också ett steg mot slalom, störtlopp, puckelpist, freeride, skicross, skidhoppning, nordisk kombination och snowboard.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Bild: Rinkeby Run

Samtliga läger är gratis. Det enda som behövs är vantar, varma kläder och SL-kort eller kuponger för resan till och från Hammarbybacken. Upp till 10 deltagare från 10 år och uppåt kan vara med på varje läger:

– Läger nr 1 är lördag-söndag
– Läger nr 2 är söndag-måndag
– Läger nr 3 är tisdag-onsdag
– Läger nr 4 är fredag-lördag

För att tränarna ska hinna med alla deltagare krävs föranmälan via e-post till info@rinkebyrun.se

Print Friendly, PDF & Email