Barn spelar handboll i husbyhallen

Fritid för alla och Kista SC arrangerar aktiviteter för skolor och familjer under sportlovet, och under måndagen var det fokus på barn och unga med funktionsvariationer.
– Vi har fått positiv respons från föräldrar och det visar att fritidsaktiviteter som dessa behövs, säger Lucia Hadrouli, samordnare för fritid för alla.

Idrottsföreningen Kista SC och nätverket Fritid för alla har ett fullspäckat schema med olika aktiviteter under sportlovet, och under måndagseftermiddagen var det full aktivitet i Husbyhallen där det bland annat erbjöds bollsporter, pingis, hinderbanor och kroppsövningar. Just denna eftermiddag var avsedd för grupper med särskilda behov.

– Det behövs variation eftersom barn är barn oavsett om de har diagnoser eller inte. Att vi därför kan erbjuda denna målgrupp en chans att gå på aktiviteter som de annars kanske inte har möjlighet till känns mer än rätt, säger Lucia Hadrouli.

Annons:

Imorgon ska vi till ishallen som ligger här intill

Fritidspedagogen Rasmus Habbe hade tagit sig till Husbyhallen med sina elever från LSS-verksamheten Smultronet i Akalla by och sportaktiviteter är något som de gärna ägnar sig åt.

– Vi tillhör enheten fritid Järva så vi har nära samarbete med detta nätverk, vår verksamhet ligger även mittemot Kista SC så vi försöker hänga på allt som de arrangerar. Imorgon ska vi exempelvis till ishallen som ligger här intill, säger han.

Barn spelar handboll i husbyhallen

Det var full fart bland barnen och ungdomarna i idrottshallen och både personal och föräldrar ville göra mer än att bara titta på. Det märktes bland annat när det blev dags för fotboll. En match mellan eleverna och de vuxna stod på schemat och både Lucia och Rasmus som stod vid sidan om och hejade på, konstaterade skämtsamt att de vuxna inte såg ut att ta det lugnt med ungdomarna.

Det finns flera som varit här som visat prov på stor potential

Det blev också handboll under eftermiddagen och Kista SC:s handbollsansvariga Natalya Nurullayeva, som bland annat har erfarenhet som landslagsspelare för Azerbajdzjan, ser talang hos de unga.

– Det finns både förståelse och vilja hos barnen, så jag försöker komma med tips på hur de kan förbättra sitt spel. Jag utgår från lätta instruktioner och det finns flera som varit här som visat prov på stor potential.

Natalya har även startat upp ett flick- och pojklag i Kista SC och uppmuntrar både barn och vuxna som vill ansluta sig till klubben, att höra av sig till föreningen

Suleiman Ibrahim

Print Friendly, PDF & Email