Söndagspromenader över Järvafältet avslutas med fika

Föreningsliv/Nyheter

Efter succén med Internationella kvinnodagen har några av Järvas kvinnoföreningar börjat med Söndagspromenader från Akalla, Tensta och Rinkeby.

Den första provgången var i söndags den 21 mars. Femton kvinnor och barn gick med Bilal Cadimi från Tensta eller med Fadumo Igal från Rinkeby. Bilal är en före detta medeldistanslöpare från Tensta som har gått över till att gå mycket långa promenader, gärna 4-6 mil långa. Den här promenaden är bara 5 km, men han ställer upp för att sprida glädjen i att gå.

Vid Järva-badet är det meningen att grupperna skulle träffas och sen gå tillsammans till Akalla by. På genrepet i söndags missade grupperna varandra, men gick ändå den fina stigen längs Igelbäcken till Akalla by. Där fick alla kaffe, läsk och morotskaka.

Idag är det många av kvinnorna i Geesgud som har träningsvärk

– Det var jättekul. De andra gick på fel ställe, men vi hittade dem senare, sade Fadumo Igal från föreningen Women & Youth Empowerment. 

– Idag är det många av kvinnorna i Geesgud som har träningsvärk. Men om en månad kommer de inte ha träningsvärk längre. Det går fort att bli starkare, sade Ayan Mahamed, som var initiativtagare till Järvas Internationella Kvinnodags-firande. 

På söndag fortsätter promenaderna. Promenaden börjar i Akalla och går via Tensta Fritidsträdgårdar till Järvabadet och Eggeby gård.
• Från Akalla by startar Rinkeby Run promenaden kl. 13.00.
• Från Tensta Tower startar föreningen Geesgud promenaden kl. 13.20.
• Från Rinkeby-terrassen startar Fadumo Igal i föreningen Women & Youth Empowerment från Rinkeby-terrassen (vid de nybyggda husen) kl. 13.30.
• Alla som är med och går fikar tillsammans utanför Akalla by. På grund av corona är allt utomhus.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email