“Allt som jag står för är SD emot”

Intervju/Nyheter

På söndag den 28 mars kommer Liberalerna ha partiråd och ta ställning till synen på SD och regeringsfrågan.
– Vinner Nyamko Sabunis förslag lämnar jag partiet, säger Liberalernas starke man i Järva, Ali Abdukadir.

Liberalernas partistyrelse har deklarerat att de vill se en borgerlig regering efter valet 2022. Det är inte något som förvånar, men det nya är att de är öppna för att bilda en regering med SD:s stöd. Nyamko Sabuni har sagt att Liberalerna ”kommer att prata med alla partier och bygga majoriteter där det finns”.
– Jag delar inte Sabunis syn på SD och jag vill inte ge sverigedemokraterna något inflytande alls.

Jag och många med mig genomskådar Nyamko Sabunis snack om ‘samsyn’

Ali Abdukadir, som förutom att han är styrelsemedlem i Järva också sitter i Liberalernas styrelse i Stockholm, kommer följa söndagens digitala partiråd.
– Jag och många med mig genomskådar Nyamko Sabunis snack om ”samsyn”. Partiet är splittrat, många är emot hennes förslag. Det handlar om partiet ska bli en del av ett höger-konservativt block eller inte.

Jag och mina väljare är de som drabbas av sverigedemokraternas politik

Beslutet på söndag blir avgörande för Ali Abdukadir.
– Jag och mina väljare är de som drabbas av sverigedemokraternas politik. Vi känner av det hårda klimatet mot invandrare och minoriteter. Allt som jag står för är SD emot.

Men om partistyrelsens linje vinner?

– Ja, då lämnar jag partiet. Jag kommer inte att lämna politiken, men jag lämnar Liberalerna.

Ali Abdukadir, också känd som den långe, eller loonge, som han själv stavar med “somaliskt stuk”, gick efter ett kvarts sekel som tjänsteman i Spånga-Tensta i pension 2020. Han var under åren 2013 till 2017 först projektledare och sedan enhetschef för Sociala insatsgruppen i Järva. Där blev han en förebild för många unga män som ville få hjälp att lämna kriminalitet och starta ett nytt liv. 

Våren 2019 kandiderade han för Liberalernas räkning till Europaparlamentet som nummer 46 på listan. Han slutade efter en framgångsrik valkampanj som nummer 6, men blev utan en plats i Strasbourg. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email