Rinkeby Folkets Hus ska fungera som Vaccinations Hub med start imorgon fredag. Satsningen görs i samarbete med Region Stockholm och är ett initiativ för att tillgängliggöra vaccination och öka vaccinationsgraden i området.

Sedan november har Rinkeby Folkets Hus i samarbete med Region Stockholm en vaccinationsstation på plats i huset. Där har det vid olika tillfällen hållits en drop-in-mottagning för den som vill vaccinera sig. På plats erbjuds det barnpassning och fika.

– Det måste vara enkelt att få sin spruta, det ska vara tillgängligt, drop-in och centralt beläget. Folk ska kunna gå förbi och gå in. Alla måste ha samma förutsättningar, och då ska det inte krävas att du har en smartphone eller BankID, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Folkets Hus i Rinkeby.

Annons:

Vaccinations Huben kommer att vara öppen för drop-in-vaccination varje måndag och fredag mellan klockan 13.00-16.00 med start imorgon fredag den 28 januari. Vaccinations Huben kommer att finnas på Rinkeby Folkets Hus mellan vecka 4-7. Då har man möjlighet att vaccinera sig i Bredby- och Sörbysalen på bottenplan.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email