Rinkeby förbereder sig inför nästa års bokfestival med att avslöja en ny gäst varje dag fram till jul, en slags adventskalender helt enkelt.

Rinkeby Folkets Hus startade sin egen julkalender för att dela nyheter om bokfestivalen som äger rum 24-25 maj nästa år. Kalendern presenterar vilka författare som kommer att vara med på festivalen.

– Din favoritförfattare kan dyka upp vilken dag som helst. Varje dag delar vi på sociala medier vilka författare som kommer att vara med på festivalen, säger Elisabeth Pollak, 28 år, ny projektledare för Rinkebys bokfestival. 

Annons:

Rinkeby bokfestival handlar inte bara om böcker, utan man vill också öka intresset för att både läsa och skriva. Festivalen bjuder på allt från träffar med författare, kreativa workshops och boksignering. Rinkeby bokfestival firar också mångfald genom att ha författare från olika stilar och kulturer, vilket ger olika perspektiv.

Förra året deltog cirka 700 personer och enligt Elisabeth så förväntas flera personer delta denna gång. När folk pratar direkt med författare får de en starkare koppling till böckerna. Festivalen bygger också upp gemenskapen kring böcker, stödjer bokbranschen och gör att fler pratar om böcker i medierna. Allt detta hjälper till att berika kulturen och uppmuntrar till läsning.

– Vi vill att vår festival ska vara rolig och intressant för alla. Huvudidén är att visa att det finns mycket kultur och läsning här och det kommer att vara till nytta för framtida generationer.

Vanesa Minchala

ung kvinna sitter framför en laptop
Elisabeth Pollak.
Print Friendly, PDF & Email