Utanför restaurang Bella Ciao inne i Tensta centrum.
Bella Ciao i Tensta centrum.

Nästan halvvägs in i fastemånaden ramadan och det märks bland restauranger i Järva att en del valt att anpassa sina öppettider och menyer.

Det har snart gått två veckor av ramadan och det är en månad som restauranger runt om i Järva förberett sig inför. En del har tagit hänsyn till de Järvabor som fastar under denna högtid genom att exempelvis erbjuda särskilda måltider och priser. Tensta Bella Ciao är en av dem. 

– Våra öppettider har förlängts till klockan 21 under helger, men menyn ser likadan ut bortsett från att vi inte serverar pizza efter klockan 20, och att vi även har specifika måltider för iftar, säger delägare Diar Hasso. 

Annons:
Restaurang Bella Ciaos iftarmeny under ramadan.
Bella Ciaos iftarmeny under ramadan.

Aaran restaurang som ligger vid Rinkebystråket, har valt att enbart ha öppet under kvällstid. 

– Vanligtvis har vi öppet på dagtid men med tanke på att det är ramadan, har vi endast öppet i samband med att fastan ska brytas. Menyn ser även annorlunda ut då vi ställer ut en stor buffé som kunderna kan plocka mat ifrån, säger medarbetare Abdelrahman Osman. 

Aaran Restaurang vid Rinkebystråket.
Aaran Restaurang vid Rinkebystråket.

Thai Express som finns beläget vid Rinkebytorget, har öppet både dag- och kvällstid. 

– I mitten på veckan har vi öppet fram till midnatt och ända fram till klockan 01 under helger. Genom att använda koden “ramadan” erbjuder vi även 15 % rabatt till kunder som gör beställningar via vår hemsida, säger restaurangchef Soufiane Ghordo. 

Inne på Thai Express Rinkeby.
Inne på Thai Express Rinkeby.

Suleiman Ibrahim

Print Friendly, PDF & Email