bild på bakluckeföräljning i ett garage

I dag var det bakluckeloppis i Kista gallerias garage (i delen under Max). Alla möjliga och omöjliga prylar fanns till försäljning på fler än 110 bokade parkeringsplatser.

Loppmarknaden i galleriagaraget är ett återkommande evenemang så här års, inte bara i Kista utan även på andra håll i Stockholmsområdet. När Nyhetsbyrån Järva var där vid lunchtid stod många bilar med öppna bakluckor och provisoriska stånd där alltifrån tallrikar, kläder och tavlor till helig tvål(!), rawbollar och begagnade böcker krängdes eller försökte krängas till förbipasserande.
– Tydligen är det en bakluckeloppis i Vällingby samtidigt, sade en säljare som tyckte att det var färre besökare än vanligt.

Enligt personal på plats från arrangerande Loppistajm (Stockholmsmarknader) hade det varit mer folk på förmiddagen, redan vid klockan nio hade försäljningen varit i gång.

Annons:

Det som utmärkte just denna backluckeloppis var nog mängden kläder som såldes för tio kronor styck, olika prydnadsföremål och smycken eller det stora antal leksaksfigurer som fanns att köpa i vissa stånd. Förutom julsaker förstås.

Värt att känna till är att täckningen i garaget var dålig, så de som önskade betala med Swish fick gå i väg en bit.

David Johansson

Nästa backluckeloppis i Kista äger rum den 19 november, därefter den 10 december. Officiell öppettid för loppisen är mellan klockan 11–15.

Print Friendly, PDF & Email