Bild: Linda Florin, Danskarusellen vid ett tidigare tillfälle

I år firar Tensta Dansar sitt tionde år och på söndagskvällen inleddes årets dansfestival i och med samarrangemanget Danskarusellen på Blå huset. Några av de akter som uppträdde var Blackout family, Elvira och Artistic Dance Crew.

Studiefrämjandet är de som årligen ordnar den nationella Danskarusellen för unga dansare och där de samarbetar lokalt med exempelvis fritidsgårdar eller arrangörer. Under turnén får dansarna chansen att uppträda inför publik, träffa andra dansare samt möjlighet till coachning.

Andra stoppet i Stockholmsdelen av karusellen hölls på söndagskvällen i Blå huset, Tensta. Här kom Tensta Dansar in i bilden.

Annons:
Tanja Tuurala.

Vad är Tensta Dansar?
– Det är en plattform för scenkonst, speciellt om man har koppling till Järva. Basen är på Blå huset. Scenkonst är vårt huvudsyfte, sade koreografen Tanja Tuurala på plats för Tensta Dansar.

Hon berättade att kvällen var en kick-off för festivalen som drar i gång med program från vecka 44. Hon berättade även att verksamheten finns till för att sprida och hålla i gång danskonsten i Tensta, och att den började just som en festival 2013, för koreografer och dansare.

Årets festivalprogram pågår fram till den 1 december med till exempel dansföreställningar och workshops. Främst hålls de i Blå huset, men även på skolgårdar och i Hallonbergen centrum.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email