Att gå på loppmarknad och handla billigt är något som många lockas av. Lika många säljare passar på att rensa sina förråd på saker som inte används längre och få betalt för sina hyllvärmare. Garaget i Kista är en av platserna där det några gånger om året anordnas loppis. På söndagen var det första gången för säsongen som loppisen ägde rum.

 – Platserna för att sälja blir snabbt fullbokade. Det ordnas loppis varje helg på olika platser runt om i Stockholm, säger Johanna Rosvall och Jonathan Grape som jobbar som värdar. Om en månad är vi tillbaka i Kista. Vi meddelar vår chef när och var vi kan jobba så att både företaget och vi kan planera vår tid.

Många av besökarna är regelbundna besökare på olika loppmarknader och kan vara prismedvetna. Prutning av angivna priser är mer regel än undantag.

Annons:

 – Jag säljer barnkläder som mina barn vuxit ur. Priserna är låga för jag vill att de ska bli sålda och användas av någon annan. Det blir en liten vinst för mig men det är roligt att sälja och prata med människor, säger Maike Olugunna från Upplands Väsby.

Officiell tid för öppning av loppisen är klockan 11.00 men så fort säljarna börjar packa upp är försäljningen igång. Vana besökare har med sig dragväskor och stora kassar att packa i.

 – Idag har jag gjort några fynd som jag är nöjd med, säger Sakar från Kista. En helt ny fleecepläd för 30 kronor till exempel. Mitt barnbarn har fått ett svärd, en lång gummiorm, dinosaurier och lite annat så han är jätteglad. Jag går ganska ofta på loppmarknader. Det är bekvämt att det finns en i Kista som ligger nära där jag bor.

Monica Jansson

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: