Mohamed Alikar, mer känd som killen bakom ”Life of Momo”, namnet på hans Youtubekanal som har 96400 prenumeranter.
– Många kreativa själar brukar komma hit till Rinkeby Folket Hus.

Mohamed Alikar är uppe på våning 3 i Folkets Hus tillsammans med några kompisar.
– Man går hit för att få lite kreativa vibes. Jag har varit här många gånger för att få idéer.

Idéer till sitt program på Youtube, som hans kompisar kallar ”integration på riktigt”. Där frågar han folk om gangsterrapen ska förbjudas, om sex, mode, rasism och vad de tycker om typisk svensk husmanskost. Han bor själv i Hjulsta och sänder ofta från Järva, som från Gäcda-festivalen senast och från annat som händer i området.

Annons:

– Rinkeby Folkets Hus är viktigt. Det är en massa verksamheter som stängts ner i Järva på senare tid, ta till exempel Ungdomens Hus. Det var ett misslyckande och bara ett i raden. Och många rycker bara på axlarna, tyvärr.

I mars fattar stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista beslut om huruvida Rinkeby Folkets Hus ska få fortsatt ekonomiskt stöd från stadsdelen, eller inte. Det handlar om en ansenlig summa pengar, som Folkets Hus behöver för att kunna utveckla verksamheten i huset.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta: IOP är en förkortning för idéburet offentligt partnerskap. Syftet med IOP-avtal är att skapa långsiktiga samarbeten med idéburna organisationer för att de ska kunna delta aktivt och bidra till stadens utveckling.

Print Friendly, PDF & Email