barn som stretchar

Ett möte på Kista SC:s språkcafé ledde till att klubben nu börjar med aerobics för barn och unga. Under ledning av en nyanländ ukrainsk mamma.

Kista Sports Club startar en ny idrott för barn och unga i Järva – aerobics. Aerobics är en del av gymnastiken som kombinerar olika stegkombinationer med musik och är bra träning för rörelse, kroppsflexibilitet och styrka.

Den nya aerobicsgruppen ska utöka Kista SC:s gymnastiksektion. Redan idag har idrottsföreningen gymnastikträningar för barn i Husby och en grupp i Rinkeby som började förra året.  

Annons:

Att vi börjar med aerobics är tack vare ett möte en söndagskväll på Kista SC:s språkcafé för ukrainska mammor. Där träffade klubben en mamma som var gymnastikinstruktör för barn i Ukraina, och klubben hittade en lösning så hon kunde bidra med sin erfarenhet till Järvas befolkning. 

Barn från 4 år är lika välkomna som ungdomar över 14

Sonja Dousa, gymnastikansvarig på Kista Sports Club, berättar om bakgrunden.
– Eftersom Kista SC är en förening som vill skapa möjligheter för alla barn att idrotta oavsett intresse försöker vi ta tillvara de resurser vi möter på vägen. Vi vill utöka gymnastikgrupperna genom att erbjuda aerobics och ser mycket fram emot det.. 

– Träningsgrupperna kommer att börja nu under våren 2023. Vi har sett att de som redan har provat på aerobics tyckte om det och vi tror att det kommer bli en populär aktivitet hos många barn. 

Kista Sports Club har bokat Husbyhallen på söndagar och planerar att ha olika åldersgrupper för barn och unga. Barn från 4 år är lika välkomna att anmäla sig som ungdomar över 14.

Frågor besvaras av Sonja Dousa på nummer 070 713 74 44 eller mejl till akallaby@hotmail.com.

Ben Robertson, Kista SC
Bild: Pexels

Print Friendly, PDF & Email