Över 100 bidrag kom in till konsttävlingen Kista Open Art som utlystes i somras. Nu har två vinnare utsetts; Magid Abdul-Karem och Blobb.TV heter konstnärerna vars verk kommer att uppföras offentligt i Kista under nästa år. 

– Jag är jätteglad, det är stort erkännande för mig som konstnär. Det känns extra kul eftersom att jag både bor och jobbar i Kista, säger Magid Abdul-Karem. 

Han är förutom konstnär både sjuksköterska och energiingenjör och i sitt verk ”Steget vidare” vill han uppmärksamma områdets historia och ständiga utveckling. 
– Jag vill lyfta fram det fina som finns i vårt område, det är inte alltid det får synas. Vi har historia som bygger på runstenar och vi har också rymdteknologi. 

Annons:

Med digital teknik har han avbildat en astronaut som håller i Kistas tusenåriga runsten, symboler för framtid och dåtid. ”Steget vidare” kommer att tryckas på en drygt tolv meter hög billboard och hängas upp på den gråa väggen vid Grönlandsgången. 

Verket kommer även säljas vidare digitalt och på så sätt samla in pengar som ska användas till andra konstprojekt i Kista.

Det andra konstverket av Blobb.TV kommer att synas på det vita huset på Blåfjällsgatan som en interaktiv fasadmålning. Den byter färg och form när man tittar på den genom mobilkameran och blir Stockholms första augmented reality-konstverk. 

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email