Två bilder från tråkiga ställen i Kista, som ska smyckas av konst.

Tävlingen Kista Open Art har som mål att åstadkomma en kreativ förändring på Kistas gator. Prispotten på 100.000 kronor kommer att gå till två vinnare vardera som kommer få använda pengarna till att realisera sin idé. 

Konstverken ska vara på temat “Creative Tech” med koppling till Kista och Järva. Det kan vara allt från gatukonst till olika installationer där framtidstro ska vara ett tema. 

Vem som helst får vara med och bidragen kommer bedömas av en jury bestående av representanter från näringslivet, medborgare och studenter. Johan Thomasson är vd för Kista Limitless, som är namnet på fem stora fastighetsbolag som står bakom tävlingen. 

Annons:

Kreativitet är en grogrund för innovation

– Det känns både kul och viktigt att göra stadsutvecklingen interaktiv på det här sättet. Kreativitet är en grogrund för innovation, vilket är två värden som alltid präglat Kista, säger Johan Thomasson. 

De vinnande bidragen kommer att placeras ut på två ställen; vid vita huset på Blåfjällsgatan och den gråa väggen vid Grönlandsgången. Verken kommer att placeras där mellan september-oktober och själva invigningen kommer ske tidigt i oktober. 

Tävlingen går att söka till mellan den 1 juni till den 1 juli. Vinnaren utses i början av juli. För att veta mer läs här. 

William Karlsson
Print Friendly, PDF & Email