Unga kvinnor sitter i en ring på golvet

Stämningen var hög i rummet när tjejerna spelade spelet Maffia, som går ut på att vilseleda sina motspelare i jakten på mördaren i en mordgåta.

Den här gången höll de till i Värmeverket i Bredäng, och ett tjugotal tjejer från både Järva och söderort deltog.
– Vi har våra tjejkvällar, och vi lyssnar på vad deltagarna vill att vi ska ägna oss åt på träffarna, sade projektledaren Zeineb Mustafa från Healthy Women.

Alisha Ahmed som är 16 år, har varit med i föreningen i 2,5 år varav 1,5 som ambassadör. Hon berättade att hon precis ska börja andra året på gymnasiets ekonomiprogram, och att hon bott hela sitt liv i Tensta.
– Som ambassadör är jag med och planerar olika aktiviteter och lägervistelser. Jag känner många av dem som är här idag, sade hon.

Annons:
Två unga kvinnor sitter i en soffa.
Alisha Ahmed och Zeineb Mustafa

Tjejkvällarna är verkligen uppskattade

Från söderort kommer Zeineb Mustafa. Som barn bodde hon i Skärholmen, men flyttade sedan till Enskede. Hon har alltid varit aktiv idrottare och spelat både basket och fotboll, men också lagt stort fokus på skolan. 
– Jag älskade verkligen att bo i Skärholmen och tyckte att det var jobbigt att komma till ett nytt bostadsområde där ingen såg ut som jag. På gymnasiet blev det bättre, där träffade jag många som jag kände igen från Skärholmen. De här tjejkvällarna är verkligen uppskattade, sade hon.

Två unga kvinnor som håller i ballonger.
Lin Chehab och Elin Elvnäs

Elin Elvnäs som är 17 år och bor i Kista och pluggar på gymnasiet med siktet inställt på att bli veterinär. Hon sitter i styrelsen i Stockholms hundungdom i Kista.
– Jag fick höra om den här tjejkvällen av en kompis och tyckte att det lät roligt, det blir säkert fler tillfällen som jag vill vara med på framöver, sade hon.

Lin Chehab som tog studenten i våras, har varit på flera av föreningens aktiviteter och berättade att hon gillar träningskvällarna mycket.
–  Det har varit jätteroligt här idag. Vi stärker varandras självförtroende, och den gemenskapen man får här är otrolig. Många som vanligtvis inte vågar prata kanske öppnar sig och utmanar sig själva, säger Lin.


Krista Sirviö

Healthy Women är en ideell förening för unga tjejer som vill inspirera och bidra till bättre fysisk och psykisk hälsa. Den erbjuder kostnadsfria träningsgrupper, aktiviteter och sociala sammankomster som kickboxning, gymgrupper, tjejkvällar och läger. Den  finns bland annat i Järva och Skärholmen.

Print Friendly, PDF & Email