Kvinna uppträder på en scen
Cherrie med publiken i sin hand

Cherries konsert tog slut efter två magiska timmar. Det är oklart varför konserten inte kunde fortsätta, varken arrangörerna, polis eller säkerhetspersonalen på plats kunde ange skälet.

Kungsträdgården var fylld av ungdomar och även en del familjer med yngre barn som kommit för att lyssna på Cherrie och hennes vänner. Förväntan låg i luften och när Cherrie kom upp på scenen iklädd en outfit värdig den RnB-drottning hon är, då steg jublet. Hon inledde med “Lämna Han” och “Stockholm i natt”, och publiken sjöng med i varenda ord. 

Publik som väntar på att en utomhuskonsert ska börja

Under de första två timmarna dök flera av Cherries vänner upp, bland andra Jireel och Adaam som båda hade gott om fans i publiken.  Även Miriam Bryant överraskade med ett bejublat framträdande.

Ett gäng killar hade åkt från Södertälje för konserten, och höll sig på baksidan av scenen för att kanske få en skymt av artisterna när de sjungit klart.
– Vore så coolt att få se både Adaam och Jireel och kanske få en bild, sa en av killarna.

Plötsligt blev det tyst i högtalarna, och DJ’n som spelade lämnade scenen. De som arbetade på scenen började dra ur kontakter och montera ner utrustningen. Eftersom konserten förväntades hålla på i två timmar till, så stod publiken kvar och väntade på nästa artist, men insåg till sist att konserten nog var slut. 

Baksidan av en DJ som uppträder på en scen

Bakom scenen kunde ingen tala om varför konserten avbrutits, det enda beskedet var att Cherrie och hennes vänner hade lämnat Kungsträdgården.

Ungdomar som står bakom sceningången vid en konsert

 En mamma som hade åkt från Akalla med sina tre barn, berättade att hon hade hört ett rykte om att någon hade kastat upp en flaska mot artisterna, och att hon sett en ung kille hämtas ur publiken av väktare. Medan vi pratade började en stor del av publiken springa mot en polisbil som stod på en tvärgata till Kungsträdgården. Mamman och hennes barn blev oroliga och började gå åt andra hållet.
– Vi åker hem nu, det här känns inte alls roligt längre. Hur kan det förändras så fort från bra stämning, duktiga artister och fest till det här, sade hon. 

Den unga publiken sprang först åt Gallerian till och plötsligt vände de och började springa mot andra sidan av parken. Nu började poliser, väktare och andra vuxna att gå runt och uppmana oss att lämna Kungsträdgården, och det blev ganska rörigt när många samtidigt började gå mot Sergels torg. Några tjejer från Jakobsberg var på väg mot pendeln, de var besvikna, men kände att det var lika bra att åka hem.
– Vi har sett fram emot den här kvällen länge och trodde inte att det skulle bli så här. Jag fattar inte varför konserten slutade, det var ju inte ens något bråk, sade en av dem.

Annika Skarf

Ungdomar på väg från konsert
Print Friendly, PDF & Email
Annons: