Det är ingen konst att äta lunch i Kista Galleria. Överallt serveras mat. En trappa upp finns O’Learys, nästan lika stort som food courten en trappa ned. Där bland bowlingbanor, spelautomater och en oändlig massa teveapparater finns varje vardag ett mycket stort utbud av mat.

Lunch på O’Learys betyder buffé, det går inte att beställa mat från den ordinarie menyn. Det är dock inget problem, eftersom buffén erbjuder det mesta. Varje vardag finns två rejäla rätter, som kan liknas vid husmanskost. Det kan vara kokt sej med äggsås och kokt potatis, eller pannbiff med gräddsås och pressad gurka. Men där finns också grillad kyckling, kebab, hamburgare, pizza eller asiatiskt stuk på maten. Det finns något för alla.

Det finns något för alla

Annons:
Annons:

Det går alldeles utmärkt att äta sig mätt av det vegetariska utbudet på o’Learys, i alla fall för den som äter ägg och mjölkprodukter. Men buffén är inte ihopsatt med någon omtanke om vegetarianer, det är omöjligt att komponera ihop någonting som känns som en enhetlig måltid utan kött. Ugnspotatis, vegetariska vårrullar, pizzaslice, pommes, bönsallad, grönsakswok och oliver är ju allt vegetariskt, men tillsammans känns det mest som att äta blandade rester från kylen. Ingenting sticker ut som extra bra eller dåligt, det är okej helt enkelt. Men ingen prisvärd buffé för vegetarianen. 

Lunchen serveras vardagar mellan 10.30-15.30 och priset är 115 kronor, inklusive dryck och kaffe.

Print Friendly, PDF & Email