Varje lördag har du som är tjej i åldern 16 – 23 möjlighet att prova på olika sportaktiviteter i Ärvingehallen i Kista. Detta sker under namnet Laget.

Den här lördagen var det badminton som stod på programmet. Har man inte intresse för den sport som ska göras den dagen finns möjlighet att prova på andra sporter i sporthallen. Vad som ska göras bestäms av deltagarna lördagen innan.

De sporter som är på programmet för våren är till exempel fotboll, gymnastik, skateboard, boxning och dodge ball. Nästa lördag är det volleyboll som kommer att spelas.

För att delta krävs inga förkunskaper

 – För att delta krävs inga förkunskaper, man får lära sig på plats. Det är heller ingen tävling utan vi är här för att ha roligt tillsammans, säger Natalie som är projektledare. Vi kommer att vara i Ärvingehallen under våren. 

Projektet är fortfarande under uppstart och ledarna hoppas att fler besökare ska komma och prova på olika sporter. Det är helt kostnadsfritt att delta och man får till och med medlemskap i Korpen vilket innebär att man är försäkrad när man tränar.

 – Man behöver inte anmäla sig i förväg utan det är bara att komma hit, säger Laxsini som är en av ledarna. Vi är alltid fyra ledare här så vi har tid att visa vad man vill prova på.

Ledarna är rekryterade genom organisationen Right by me. Den hjälper ungdomar som inte varit så länge i Sverige att komma ut i arbetslivet.

Om du vill veta mer om detta kan du läsa mer på Instagram: laget_sthlm

Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: