Man ser barn spela fotboll, fotograferat genom nätet i ett fotbollsmål.

I ett läge där det eskalerade våldet har blivit en del av vardagen, så är det oerhört viktigt att det förebyggande arbetet både består och förstärks. Fokus i Järva ska vara att stärka Järva, inte tvärtom.

Det bör förstärkas både i resurs och stöd till de föreningar som både har förtroende och förankring hos barn och ungdomar samt föräldrar och den lokala befolkningen. 

Nattfotbollen och AIF Kista har utfört ett viktigt arbete för ungdomar och gör ett fantastiskt förebyggande arbete. Vi blir därför oroade när deras framtid hotas. AIF Kista har inte bara producerat stora stjärnor i svensk fotboll, utan de har haft spontan nattfotboll där barn och ungdomar har kunnat delta och på det sättet fått sysselsättning istället för att bli indragna i kriminalitet.

Annons:

Idrottsförvaltningen bör vara behjälplig

Att föreningar här och där brister i redovisning är inte något nytt, men så länge inte allvarliga brott har skett där pengar har förskingrats, bör idrottsförvaltningen vara behjälplig. Självklart ska redovisningen vara korrekt, men när det brister bör utgångspunkten vara att hjälpa till så att redovisningen kan bli bättre.

Vi vill att föreningar som gör ett viktigt och bra arbete för orten ska kunna fokusera på sina aktiviteter. Fokus i Järva ska vara att stärka Järva och inte avveckla och försvaga Järva, som denna offensiv mot AIF Kista kan uppfattas.

Styrelsen i Vänsterpartiet Tensta Rinkeby Spånga

Print Friendly, PDF & Email