Kvinna med lång fläta, står framför sina konstverk.
Anna Sollevi

Under den senaste veckan har två konstnärer haft utställning i Husby konsthall. Johanna Bornsjö visade två av sina verk varav ett var placerat utanför konsthallen. I den stora salen återfanns Anna Sollevis verk som hon inspirerats till när hon rört sig på Järvafältet. Båda konstnärerna är stipendiater från Husby Konst & Hantverksförening.

Anna har samlat material från Järvafältet. Hon har använt växter för att färga textilier, trädstockar är placerade på rad och för tankarna till Sibeliusgången. Stenar är hämtade på fältet och på dessa har gjutna ormar placerats i formationer som runristningar. De växter som använts vid textilfärgning förvaras i stora glasbehållare som är placerade på en stor spegel. Detta konstverk har fått namnet Igelbäcken.

– Jag har arbetat med utställningen i nästan ett år, men har sett och inspirerats av vad jag sett på Järvafältet under hela mitt liv, säger Anna Sollevi. Ett gammalt linfält är numer basketplan och boulebana inhägnat med gunnebostängsel. Mitt verk är gjort av silduk och solens strålar har genom en fotografisk process bildat mönster av gunnebostängsel.

Utställningen har varit välbesökt men stängdes som planerat igår. En del av konstverken ägs av Värnamo kommun och ska skickas tillbaka dit. Resterande utställningsföremål ska lagras men kommer förhoppningsvis att inom kort uppvisas på kommande utställningar.

Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: