skolelever strejkar för miljön.

INSÄNDARE Vi lever i mycket oroliga tider. Paludan klarade vi trots allt av ganska bra, men nu är det också hög tid att vi ladda om till att diskutera det största säkerhetshotet mot våra barns framtid på planeten. 

Krig och militär kapprustning, politisk passivitet och vinstjakt hotar leda till ohejdbara tippunkter i en global uppvärmning som snart kan göra stora delar av jorden obeboeliga. 

En vecka före FN:s internationella miljömöte Stockholm+50 vill vi diskutera vilka lokalt förankrade klimatkrav som vi boende på Järva tycker är viktiga att lyfta i samband med detta evenemang.

Annons:
Annons:

Vad säger Järvaborna om våra tre förslag i samband med Stockholm+50?:

– Avgiftsfri kollektivtrafik istället för nya motorvägar
– Ställ om till en hållbar bostadspolitik och stadsplanering
– Stadsnära odlingar på det gröna Järvafältet med Hästa gård som hub

Eller ska vi tvärtom som Centern föreslår bygga om Järvafältet till ett Central Park som i New York?

På mötet informeras också om Järva motkonferens på Eggeby gård den 30 maj och om massprotesterna på den globala aktionsdagen 1 juni och Fridays For Futures (FFF) nya klimatstrejk 3 juni. 

På mötet deltar även Lars Igeland som representant för både Nätverket Stad och land och Stockholm+50. Även FFF och lokala politiker är inbjudna.

Välkomna till Järva Cafémöte i Folkets Husby tisdag 24 maj kl 18.

Arne Johansson

Arr. Norra Järva Stadsdelsråd i samarbete med Nätverket Nej till marknadshyra i Stockholm, Nätverket Stockholm+50 på Järva och Husbyrådet.

Bilden visar klimatmarschen i Rinkeby i december 2019 med elever från flera skolor i Järva.

Print Friendly, PDF & Email