bild på två tjejer som kickboxas utomhus på en gräsmatta
Healthy Women är en del av Kista SC. Bild: Krista Sirviö

Kista Sports Club tilldelas Nelson Mandela-priset av Stockholms stad. Priset uppmärksammar någon eller några som gjort en insats för att skapa mötesplatser mellan nya och etablerade stockholmare.

I motiveringen till årets pristagare framgår bland annat att Kista SC ”använder idrotten som en plattform för integration och har idag en bredd av olika idrotter”, samt deras vision ”En förening för alla”.

– Jag är glad att idag, tillsammans med juryn, ge Nelson Mandelapriset till Kista Sports Club, säger Arvid Vikman Rindevall, ordförande för arbetsmarknadsnämnden i Stockholm. Kista Sports Club är en förening för alla och de gör stor skillnad för ett öppet Stockholm. Det syns verkligen i deras arbete kring inkludering, mångfald och hur de använder idrotten som en plattform för integration. Det är en ära att få dela ut priset till dem för deras viktiga arbete.

Nelson Mandela-priset delas i år ut för 25:e gången och har som syfte att belöna och uppmärksamma initiativ som bidrar till mer öppenhet och integrering, oavsett bakgrund. Priset kan tilldelas en person, förening eller grupp.

Annons:

Utdelningen av årets Nelson Mandela-pris sker vid en tillställning på Stadshuset i juni. Prissumman är på 100 000 kronor.

Förra årets vinnare var den ideella föreningen Cykelfrämjandet.

Läs mer om Kista Sports Club och deras olika verksamheter här.

David Johansson

Nelson Mandela

Källa: Stockholms stad

Print Friendly, PDF & Email