Järvabadet skylt
Öppnandet av Järvas nya utomhusbad skjuts upp

Järvas nya utomhusbad är färdigbyggt, men invigningen får vänta. För att minska risken för smittspridning skjuts öppningen upp. Kanske kan Järvabadet öppna senare i sommar.

Det nybyggda Järvabadet vid Eggeby gård skulle öppnas i maj. Men eftersom det råder förbud mot större sammankomster och för att motverka smittspridning skjuts öppnandet av alla Stockholm stads utomhusbassänger upp.

Badet är färdigbyggt sedan i höstas men invigningen får vänta. Nytt planerat öppningsdatum är den 15 juni, men det kan komma att ändras beroende på hur situationen ser ut under sommaren. Ett nytt beslut är utlovat till senast den 1 juni.

Annons:

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är i dagsläget de enda stadsdelarna som saknar tillgång till ett utomhusbad. En simskola är planerad att starta vid Järvabadet i sommar, om inte öppningen skjuts upp ytterligare.

Järvabadet kommer ha tre olika typer av bassänger. En större bassäng som är tvådelad med avskiljande vägg och olika djup, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för de yngre besökarna. Omklädningsrum, duschar, grillplats och servering kommer finnas.

Viktor Arnell

Så här såg det ut i somras, men nu är badet färdigt.
Så här såg utomhusbadet ut i somras.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: