Just nu pågår byggnadsarbetet med Järva utomhusbad. Anläggningen invigs nästa år och kommer att erbjuda tre olika bassänger för besökarna.

Efter sommarledigheten inleddes idag det fortsatta arbetet med utomhusbadet på Järvafältet. Badet är placerat vid Akalla 4:1, nära Eggeby gård. Där kommer besökare ha tillgång till tre olika typer av bassänger. En större bassäng som är tvådelad med avskiljande vägg, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng för dem yngre besökarna. Utomhusbadet kommer att vara tillgängligt under sommarmånaderna för allmänheten och för simskoleverksamhet.

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är i dagsläget de enda stadsdelarna som saknar tillgång till ett utomhusbad. Stockholms stad som genom fastighetskontoret och idrottsförvaltningen är ansvarig för projektet, vill att alla ska ha möjlighet att lära sig simma. De menar att ett utomhusbad ökar möjligheterna för barn att lära sig simning, vilket också har en direkt påverkan på barns studier, då simkunnighet är en nödvändighet för att få fullständiga grundskolebetyg.

Järva utomhusbad kommer att stå klar i år, men invigs våren 2020.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email