En framgångsrik skidsäsong på Spånga IP avslutas idag. Många tusen besökare i alla åldrar har kunnat prova på att åka både skridskor och längdskidor. Den här sista dagen ska ungdomarna som har hjälpt till tackas av.

Spåret är ett av Sveriges mest miljövänliga konstsnöspår, eftersom man tar tillvara den snö som bildas då ismaskinen skrapar isbanan på IP. 

Sammanlagt 24 ungdomar från Rinkeby Run har deltagit

Janis Constantin och Jonis Serry, två av Rinkeby Runs duktiga löpare, har arbetat som instruktörer och tränare under hela vintersäsongen. Sammanlagt 24 ungdomar från Rinkeby Run har deltagit och idag firar de en lyckad säsong klockan 15 på IP.
 – Jag har varit med i Rinkeby Run ungefär fem år.  Det har varit trevligt och lärorikt att jobba här och hjälpa till med att sätta på skidor och stå i caféet, säger Janis, som annars studerar på linjen Hotell och Restaurang.

 – Löpningen har betytt mycket för mig, jag vet att ju mer man tränar, desto bättre blir resultaten i alla sporter, säger Jonis, som pluggar på gymnasiets elprogram.

Under sportlovet har det varit extra många barn och unga som hittat till Spånga IP.
  – Ja, det har varit mycket att göra, många har sökt sig hit. Vi har gett alla som kommit hit lite positiv energi och hopp, säger Jonis.

Alla har också kunnat lära sig att tälja grillspett med Spånga Scoutkår

Förutom att åka skridskor och skidor har alla också kunnat prova på att spela bandy och lära sig att tälja grillspett med Spånga Scoutkår.
– Jag har hjälpt till här några dagar under sportlovet, både med att lära ut saker till barnen, men jag har också hjälpt Rinkeby Run med lite allt möjligt, säger scoutledaren Maia Feldt, som är en av ungdomsledarna.
– Det har varit väldigt kul för barnen, vi välkomnar alla till Spånga Scoutkår, oavsett var de bor, säger hon.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Annons: