En laddstolpe i Husby

För de Järvabor som kör elbil har det länge varit svårt att hitta någonstans att ladda sina fordon. Men nu har Svenska Bostäder installerat laddstolpar på parkeringen vid Husby centrum.

Laddstolparna som går att använda dygnet runt för alla som parkerar i centrum är en del i stadens mål om ett fossilfritt Stockholm 2030.

– Klimatkrisen är här och nu och vi måste agera på alla nivåer i samhället. Utöver satsningar på kollektivtrafik i Stockholm måste vi se till att elbilen inte är en lyx för några få utan ett självklart alternativ för alla som måste köra bil. Utbyggnad av laddinfrastruktur i ytterstaden är ett steg i rätt riktning, säger Clara Lindblom, V, bostadsborgarråd i Stockholm stad i ett uttalande.

Annons:

Husby Centrum ägs och drivs av Svenska Bostäder som även installerat ytterligare laddstolpar i anslutning till centrumet, men de är enbart för bostadsbolagets hyresgäster.

– Vi såg behov av fler möjligheter att ladda elbilar i området kring Järva. I Husby har det hittills helt saknats snabbladdare och eftersom vi vill att fler ska kunna köra eldrivet så tyckte vi att området vid centrum var en perfekt plats, där många rör sig och som är tillgängligt dygnet runt, säger Stefan Sandberg, vd på Svenska Bostäder i pressmeddelandet.

Han hoppas också att de nya laddstolparna ska få fler att stanna en längre stund i Husby centrum och att det ska leda till att affärerna får fler kunder.

Källa: Svenska Bostäder

En laddstolpe Husby närbild
Print Friendly, PDF & Email