Staffan Westerdahl

Trots regntungt gräs sprang Ludvig Hallberg de fem kilometrarna på 19.11, bara fem sekunder från hans bästa tid. Förklaringen till det är enkel. Ludvig går framåt som löpare och är helt enkelt bättre nu än när han sprang på 19.06.  

Serieledande Staffan Westerdahl lyckades aldrig riktigt få häng på Ludvig, men kom in på strålande 19.26.  

Johanna Granhällen lurades med i killarnas höga fart och hamnade därför en bit från sitt personliga rekord, trots maximal insats. Johannas vinst i Tensta Rinkeby Grass Run serien är redan klar. Med andraplatsen idag ligger Staffan bra till för att ta hem seriesegern hos killarna.  Det skulle krävas att Ludvig vinner det sista loppet samtidigt som Staffan kommer fyra eller sämre för att Ludvig skulle gå förbi poängmässigt.  

Annons:

Tyvärr ser segern i Tensta Rinkeby Grass Run inte ut att ge de tiotusen kronor i segerpremie som utlovats. Det är en rejäl besvikelse för Staffan, men ännu större för klubben. Utlovade bidrag har frusit inne samtidigt som Rinkeby Runs långvariga sponsor Ellevio har valt andra klubbar 2023. 

Trots att Johanna i somras tog Rinkeby Runs första medalj i SM så tappade klubben 20 placeringar i rankingen för 2023.  Nu är klubben rankad som Sveriges 115:e framgångsrikaste friidrottsklubb (av drygt 800 klubbar). Orsaken är att Johanna under året har varit ensam som poängplockare sedan Jonis Serry och Janis Constantin slutade tävla på elitnivå.  

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Staffan Westerdahl och Ludvig Hallberg
Print Friendly, PDF & Email