Medan vi andra satt och jublade över Sveriges kvartsfinal vinst över Japan i fotbolls-VM sprang Rinkeby Runs Johanna Granhällen hem sin och klubbens första svenska mästerskapsmedalj.


Tretton sekunder från guldmedaljen


Det skedde på tvåtusen meter hinder i Junior-SM i Helsingborg. Före sig hade Johanna de omöjliga tvillingsystrarna Julia och Wilma Nielsen från Örgryte AIS. Systrarna Nielsen är sen flera år ”bofasta” i det svenska seniorlandslaget. Den här gången var Johanna bara tretton sekunder från guldmedaljen. En stor förbättring mot förra året då det skiljde mer än en halvminut till samma systrar.

Annons:De tretton sekunderna som skiljde upp till Julia Nielsen uppstod uteslutande i de fem vattengravs-passagerna. I början av sommaren hade Johanna problem med sin höft och har därför avstått från att träna vattengravshindren. Vattengraven är ett hinder som följs av en liten bassäng som är två meter lång och en meter djup på det djupaste stället. Det var ingen tvekan om att Johanna skulle behövt träna vattengrav för nu föll hon två gånger i just vattengraven. Ändå var det troligen rätt val, att riskera skador är sällan en bra strategi.

På söndag är det femtusen meter. Då står Johanna på startlinjen igen.

Med det snygga personliga rekordet 8,27 går Johanna också in på tredje plats i statistiken på hinder för året, efter systrarna Nielsen. Den trion är långt före fjärde bästa resultat i år.

På söndag är det femtusen meter. Då står Johanna på startlinjen igen.

Mårten Westberg

Print Friendly, PDF & Email