en cirkusartist hoppar högt i luften

Det blev bara en exklusiv visning av cirkusföreställningen Gården som spelades på Axbyplan i Rinkeby i fredags. Men vilken föreställning det var! Vuxna och barn i alla åldrar skrattade, skrek och drog efter andan när artisterna balanserade, klättrade och flög mellan husen.

Med avancerade balansnummer, höga hopp och volter flyttade sig cirkusartisterna fram och tillbaka över gården. De klättrade på varandras axlar, på lekplatsen, träden och fasaderna och fick publiken att röra sig efter dem, i takt med den suggestiva livemusiken. Det var 45 minuter av total magi när alla bekymmer fick försvinna för en stund.

Om och när Gården kommer att spelas igen är oklart

Annons:

Efteråt blev det mingel och dans på gräsmattan runt hörnet. Men när rinkebybor och tillresta samlades för att se showen dagen efter, på lördagen, fick de beskedet att föreställningen var inställd. En av artisterna hade testat positivt för covid 19.

Om och när Gården kommer att spelas igen är oklart. På Facebook skriver arrangörerna att de hoppas kunna hitta ett annat tillfälle. De uppmanar också besökare som sett showen under fredagen att hålla avstånd och vara försiktiga. Det fanns särskilda corona-värdar på plats, både under föreställningen och efteråt, som uppmanade till avstånd och även bröt musiken vid ett tillfälle för att få folk att sprida ut sig.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email