Foto: Nyhetsbyrån Järva / Unsplash

Är du en Järvabaserad fotograf eller fotointresserad amatör som vill bidra till att bättre och fler bilder från orten når ut? Vi behöver dig!

Vi pratar mycket om ”bilden av förorten” och Nyhetsbyrån Järva startades med syfte att påverka den ensidiga mediebevakning som är standard på de stora redaktionerna. Under de fem år som tidningen funnits har det dock varit mer fokus på ord än på bilder. Skrivande journalistik i all ära, men fotografi är en ovärderlig konstform när det kommer till nyhetsrapportering.

Annons:

Vill du bidra till en bättre och mer rättvis bevakning av ditt område…

Nyhetsbyrån Järva publicerar varje dag mellan två och fem artiklar från, av och för området. Tidningen drevs de första åren helt ideellt och har sedan 2020 endast ett par avlönade redaktörer. Resten av de hundratals skribenter som medverkat genom åren har gjort det utan lön. Vi har varit duktiga på att hitta och utbilda skribenter, men inte lika bra på att ta tillvara på alla de fototalanger som finns i Järva.

Vi kan fortfarande inte betala varken skribenter eller fotografer, men vi tror och hoppas att det ändå kan vara intressant att medverka i den kollektiva rörelse som är Nyhetsbyrån Järva.

… och nå ut med dina bilder till tusentals läsare varje vecka?

Så, vill du bidra till en bättre och mer rättvis bevakning av ditt område och samtidigt nå ut med dina bilder till tusentals läsare varje vecka? I så fall är det nu du ska skicka iväg ett mejl till redaktionen@nyhetsbyranjarva.se och berätta lite om dig själv. Precis som med våra skribenter är det ett krav att man ska bo i någon av Järvas förorter eller ha en stark förankring i området, till exempel genom sitt arbete.

Vi behöver bilder på det mesta; både direkt när något händer och mer allmänna bilder till arkivet. Det kan vara torg, byggnader, skyltar, naturområden, olika typer av fordon, människor, parker, symboler… ja, nästan vad som helst som kan vara användbart som illustrationer till våra artiklar.

Hör av dig!

Det behövs i regel inga tillstånd för att fotografera på offentliga platser, men det kan vara bra att känna till att bilder på barn under 13 år behöver vårdnadshavarens godkännande för att publiceras om barnets ansikte syns.

Låter det intressant? Hör av dig.

Redaktionen

Print Friendly, PDF & Email