Trött på medias rapportering från orten? Är du intresserad av vad som händer i samhället? Tycker du om att skriva? Bor du i Järva? Nyhetsbyrån Järva anordnar för sjunde året i rad en kvällskurs i journalistikens hantverk.

Kursen är sedan 2019 ett samarbete mellan Nyhetsbyrån Järva och Kista folkhögskola och leds av Kerstin Gustafsson Figueroa. Studierna är på halvfart, det är 14 kurstillfällen, tisdagar 18–21. Kursstart 29 augusti.

Den här kursen lär dig grunderna i journalistik och ger dig verktygen att sortera i floden av information. Vi arbetar praktiskt och med fokus på skrivande journalistik. 

Under föregående kurser har vi haft flera intressanta föreläsare på kursen, så som Alexander MahmoudPhilip O’ConnorLotta Schüllerqvist och Martin Schibbye. I höst ska vi även försöka göra studiebesök, något som inte varit möjligt under pandemin.

Eftersom vi arbetar i Järva kom­mer vi även bevaka den lokala politiken, lära oss hur vi hittar beslutsfattare och andra aktörer i Hjulsta, Tensta, Rinkeby, Kis­ta, Husby och Akalla.

Under utbildningens gång finns möjlighet att få sina texter publicerade “på riktigt” i Nyhetsbyrån Järva. Det är inget krav, utan en möjlighet för den som kan och vill.

KLICKA HÄR för att komma till ansökan.

Print Friendly, PDF & Email