Precis som förra sommaren anordnar Som United fotbollsläger för barn och unga på Knutby bollplan.
– Ja, vi är här varje vardag mellan klockan 16 och 20, säger  Mohamed Sheikhdon, tränare i Som United.

Fotbollslägret är gratis och öppet för alla mellan 6 och 18 år. Bollplanen är uppdelad i flera delar, för spelare i olika åldrar.

Fotbollslägret har pågått sedan sommarlovet började, den 13 juni var första dagen. Nu fortsätter de till i slutet av juli. Ledarna får ersättning tack vare bidrag från Idrottsförvaltningen, men bara de första fyra veckorna. Sedan har lagets sponsorer hjälpt till de sista veckorna i juli.

– Men många föräldrar vill att vi ska fortsätta ända fram till skolstarten, eftersom många barn inte åker iväg någonstans under sommarlovet. Vi får se om vi lyckas med det, säger Mohamed Sheikhdon.

Samma sak var det förra sommaren. Runt 200 barn var på Knutby bollplan varje dag, och privata sponsorer gjorde det möjligt att förlänga verksamheten. I år ansökte Som United därför om IOP med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning för sin verksamhet. Men de fick avslag.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta: Ett IOP- avtal, idéburet offentligt partnerskap, är ett sätt att skapa långsiktiga samarbeten mellan staden och idéburna organisationer för att de ska kunna delta aktivt och bidra till stadens utveckling.

Print Friendly, PDF & Email