Mer än 50 personer trängdes inne i Husby gårds galleri för att fira internationella kvinnodagen på fredagskvällen. Stämningen var god med allsång, servering av hemlagad plockmat och gemenskap kring fikaborden.

För första gången någonsin ordnade Husby konst- och hantverksförening ett evenemang för att uppmärksamma den 8 mars. På programmet för kvällen stod bland annat plockmat, musikuppträdanden, dansworkshop och pappersrosverkstad.

Arash Sajadi Jamei från föreningen hälsade välkommen och berättade om kvällens tema, ”Gemenskap och uppbyggelse”. Sedan gav vissångarduon Vårat gäng en interaktiv och publiknära spelning med gitarr, dragspel, fiol och såg(!) framför de fullsatta kaféborden.

Annons:
Vårat gäng-duon ackompanjerar poesiläsning.

Allsångshits som ”Å å å tjejer” och ”Jag vill tacka livet” varvades med sånger från grupp 8 och poesiläsning. På väggarna hängde konstverk av föreningsmedlemmar och parallellt pågick hantverksförsäljning såväl som en blomverkstad där alla som ville fick tillverka en egen blomma av i huvudsak papper.

Ett par timmar in på kvällen var det dags för workshop i ”Bollywooddans” i konsthallen. Bhangra – den dansstil som introducerades – härrör från norra Indien och passet med ett tjugotal nyfikna besökare leddes av instruktören Maria Bhardwaj.

Som avslutning på firandet hade ena kortväggen i konsthallen riggats med ljudanläggning och instrument för en timmes konsert med Anette Tarstad Band.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email