två hopslagna bilder: en på en hoppbrog inomhus och en på folk som köar i entrén
Bildmontage: Nyhetsbyrån Järva

På söndagseftermiddagen ringlade köerna långa med barn och deras föräldrar in till eidfirandet på Tensta träff. Även i år bjöd lokala organisationer på festligheterna.

Regnvädret till trots hade mängder av barn och vuxna tagit sig till Tensta träff där det i entrén stundtals var så tjockt med folk att de ansvariga fick dirigera om trafiken. På sidorna och bakom trappan stod åtskilliga skor uppradade för de som ville leka i hoppborgarna som placerats på övervåningen.

På nedre plan, i gamla biblioteket, stod fikabord uppställda och ballongbokstäver med texten Eid Mubarak längs ena väggen. I hörnet vid Hagstråket erbjöds sockervadd, glass och popcorn och i en annan del fanns fiskedamm. Stora salen på övervåningen hade gjorts om till ett gigantiskt lekrum med hoppborgar. Sammanlagt var det omkring 2000 personer som tog sig till Tensta träff för att fira eid denna söndagseftermiddag.

Annons:
Annons:

Texten har uppdaterats. Vid skrivande stund fanns ej total uppskattning av antalet besökare med, det har justerats i efterhand.

David Johansson

Likt förra året stod islam.nu, BK Bussenhus, Folkets folk och Tenstaflickorna samt Westside Bookclub bakom initiativet i samarbete med Tensta träff och Stockholms stad.

Print Friendly, PDF & Email