Många tusen människor hade samlats för att demonstrera till stöd för Palestina och befolkningen i Gaza på Sergels torg under söndagen. Bland talarna fanns Nattalie Ström Bunpuckdee från Hjulsta.

Hon pratade om Sveriges roll och politikernas ansvar att agera för att få stopp på kriget.
– Det är väldigt lite som vi kan säga idag som inte kommer manipuleras och vinklas till att vi stödjer terrorism. Det är för jävligt och en rättsskandal att vi är så många här idag som kämpar för att övertyga våra politiker att fördöma ett folkmord.

Genom att läsa upp delar av ett tal som Ulf Kristersson höll tidigare i år till stöd för Ukraina, men med orden Ryssland och Ukraina utbytta mot Israel och Palestina ville Nattalie illustrera hur olika regeringens reaktioner varit på de båda krigen. Hon ifrågasatte också de politiska prioriteringar som görs.

Annons:
Annons:

Vilka associeringsavtal är så viktiga att man vägrar att fördöma ett pågående folkmord

– En av anledningar till att man förnekar är på grund av att man vill bibehålla goda handelsrelationer med Israel. Jag undrar vilka associeringsavtal som är så viktiga att man vägrar att erkänna och fördöma ett pågående folkmord. Jag undrar vilka associeringsavtal som är så viktiga att man väljer att motarbeta ett eldupphör under ett pågående folkmord.

När Nattalie Ström Bunpuckdee publicerade en video på Instagram från sitt tal på demonstrationen, försvann mer än hälften utan att hon förstod varför. Hennes misstanke var dock att Instagrams algoritmer klippt ner filmen på grund av dess politiska innehåll. När hon laddade upp den på nytt var det därför med en uppmaning till följarna att kommentera som om det handlade om något helt annat.

”Här är hela hudvårdsvideon finaste!” skrev Nattalie och i kommentarsfältet fattade folk genast galoppen. ”Älskar skorna! Så jävla snyggt, fin diskussion om hudvård” skriver artisten och dansaren Imenella. Konstnären Munira Yussuf från Järva kommenterar ”Vill se mer av dina hudvårdsvideor snälla!”

Nattalie Ström Bunpuckdee har tidigare fått rätt mot företaget Meta som äger Instagram och Facebook, när hon överklagade de anmälningar som gjorts mot hennes instagraminlägg om mäns våld mot kvinnor.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email