Tjejgrupp som dansar med Unruly på söndagar i Kulturhuset, Husby

Artisten och koreografen Imenella Mohamed ger glasklara instruktioner, och tjejerna i salen lär sig snabbt. Det är mycket attityd i rörelserna men atmosfären i rummet är varm.

Drygt trettio tjejer i olika åldrar får börja med att värma upp. Efter en kort drickapaus drar Imenella igenom den första delen av koreografin, och gruppen upprepar flera gånger utan musik. När musiken och tempot skruvas upp går energin i rummet att ta på.

Med jämna mellanrum läggs nya sekvenser av rörelser till, och koncentrationen och dansglädjen är tydlig. Alla verkar helt bekväma och ger allt.
– Det är viktigt att alla som kommer hit kan känna sig trygga och avslappnade, så därför brukar jag vanligtvis inte låta någon filma eller fota, säger Imenella.

Annons:

Alla som kommer hit kan känna sig trygga och avslappnade

Unruly Gang, som bildades 2013, har tränat dancehall i Kulturhuset Stadsteatern i Husby sedan 2020. Alla som var med i gruppen från starten är fortfarande kvar, och många nya har kommit till.
– Jag började här våren 2022 och jag älskar det. Man får sådan energi och blir glad, säger Jessica Wallin Gustavsson.
– Jag orkade knappt upp ur soffan idag, men när jag kom hit blev jag direkt pigg, säger en av de andra deltagarna, och flera nickar instämmande.

Tjejer och ickebinära från 14 år är välkomna. Biljetterna släpps varje måndag till kommande söndag, och bokas för varje tillfälle.

Annika Skarf

Print Friendly, PDF & Email